Hitta passande foder till din hund

En av de viktigaste sakerna när man skaffat sig hund är att hitta ett passande foder till din hund. Så klart så är ju allt annat viktigt också men med rätt foder direkt från början så kommer hunden att må så mycket bättre.

Som valp så är det valpfoder som gäller. Det behövs en annan sammansättning av fodret då hunden växer. Sedan så gäller det att köpa det foder som passar bäst för din hund. Storleken på din hund har betydelse och hur aktiv den är. Det finns en hel del hundfoder att välja på. Om du är osäker så prata med din veterinär om vad som kan passa bäst. Även andra hundägare kan ge dig bra tips på vilket foder som kan passa din hund. Om det är en aktiv hund så gäller det att ge ett foder som ger hunden den energi som den behöver.

Lugna och stilla hundar som mest är hemma och går kortare promenader behöver ett annat typ av foder. Storleken på din hund är också avgörande. En liten Chihuahua kräver mindre mat och ett annat foder än vad en Sankt Bernhardshund behöver. Men oavsett storlek på hunden och hur aktiv den är så är det viktigt att man använder sig av ett bra foder till sin hund. Försök att bara ge din hund det foder som du köper. Visst kan du skämma bort din hund med en köttbulle eller korvskiva men det är inte den kost som är bäst för hunden.