Att skaffa sig ett husdjur

Det finns anledningar att tänka över om man ska skaffa sig ett husdjur. Det kan vara att barnen tjatar om att skaffa hundvalp eller kattunge. Det gäller att förklara att den lilla kommer att växa upp och att det från dag ett innebär ett stort ansvar för att ta hand om ett djur.

En katt kan vara något enklare att ta hand om än en hund. Men den kräver oavsett tid och engagemang för den ska trivas hemma hos er. En hund behöver första tiden få all uppmärksamhet då den ska lära sig allt som innebär att vara hund. Så fort en valp vaknat så behöver den få gå ut och göra sina behov. Lika så då den ätit eller ni har lekt tillsammans. Det gäller att ha konstant uppsikt över en hundvalp så den inte äter upp skor och annat som den inte får bita i.

När en hund växer så behöver den både motion och aktiviteter av olika slag. Det skiljer naturligtvis mellan olika raser men att få gå ut på ett par dagliga promenader måste alla hundar få gör. De kan inte lämnas hemma allt för länge och det gäller att man tränar upp hunden att kunna lämnas hemma utan att den skäller och är orolig.